Idrottspsykologi

Föreläser om grunden för ett framgångsrikt och hälsosamt idrottsliv, trygga idrottsmiljöer och hur ledare kan stötta unga att prestera och må bra i tävlingssituationer och under press? Del 3 i Centrum för idrottsforsknings seminarieserie Bra barnidrott.
(30 november 2022).

https://maratonlabbet.podbean.com/e/141-prestationsangest-hos-lopare/

Föreläser om hållbara elitidrottskarriärer under SM-veckan i Linköping 2022

I Medical Running avsnitt #156 samtalar jag med Stefan Bergsten om hållbara elitkarriärer med fokus på både mental hälsa och prestation samt vikten av ett helhetsperspektiv för idrottsframgång. Ett samtal där både forskning och praktiska erfarenheter får plats.

Prestation och ledarskap i pressande situationer och i näringslivet

Här kan du läsa mer om och se en inspirerande video om att prestera i pressande situationer och ledarskap inom elitidrott: https://sok.se/arkiv-for-artiklar/2020-11-13-bli-inspirerad-av-soks-experter.html

Om karriäravslut

#287 Vi pratar idrottspsykologi med Carolina Lundqvist.

Prestera Mera #287: Publicerat 2021-03-30 Vi pratar idrottspsykologi med Carolina Lundqvist. Detta blir ett väldigt “målinriktat” avsnitt 😉 Vi har nämligen docent Carolina Lundqvist med oss. Carolina har många års erfarenhet av idrottspsykologiskt arbete inom Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och forskar inom idrottspsykologi vid Linköpings universitet. Vi kommer bla prata olika typer att motivation, mål och pannben. Detta vill ni verkligen inte missa!